Tanken om at dyrke motion under sin graviditet kan måske føles en kende uoverskuelig – især, hvis man kæmper med daglige opkast og bækkensmerter. Der er dog rigtig mange gode grunde til at bevæge sig under graviditeten, som du kan læse mere om her.

3 gode grunde til at dyrke motion under graviditeten

  • Daglig motion mindsker rygsmerter og forstoppelse
  • Du får en mindre smertefuld fødsel
  • Motion mindsker risikoen for fødselsdepression, svangerskabsforgiftning og graviditetssukkersyge

Hvilken slags motion er bedst for gravide?

Som gravid har du faktisk mange muligheder for bevægelse og motion i hverdagen. Som tommelfingerregel bør voksne få 30 minutters moderat motion i løbet af dagen, det gælder også gravide. Det kan fx være i form af en gåtur i højt tempo, hvor du får pulsen op. Svømning er også en god motionsform: Du er mere eller mindre vægtløs og derfor kan du også svømme på trods af ryg- og bækkenproblemer. Du bør dog undgå at dykke, da dette kan medføre trykskade på dig selv og barnet. Tilmeld dig eventuelt fitness for gravide, som tilbyder holdtræning, der er rettet mod gravide.

Fitnessformer du bør undgå

Du bør holde dig fra alle motionsformer, hvor der er risiko for slag eller fald på maven. Det er fx kampsport, håndbold, fodbold, ridning og skisport. Let styrketræning er fint, men pas på med tunge løft og intensiv træning. Derudover kan det diskuteres, hvorvidt løb er en OK motionsform, da det kan medføre stød op gennem maven. For en sikkerhedsskyld er dette også noget du bør undgå – der er heldigvis mange andre fitnessformer for gravide, der med garanti er sikre.

Similar Posts