Slidstærke gulve til indendørssport

Gulv til indendørssport skal kunne to ting som minimum. Det skal være sikkert for sportsudøvere at anvende og mindske risikoen for skader eller uheld, når der udøves sport. Derudover skal det også være slidstærkt og have en lang levetid, samtidigt med at det skal være let at vedligeholde til lave omkostninger.

I alt er der tre typer af gulve, som man vil kunne anbefale som sportsgulve. Hvert guld har sine fordele og ulemper. Punktelastisk sportsgulv er ideelt at anvende i gymnastiksale for mindre børn omkring børnehaveklasse op til 6 klassetrin. Fladeelastiske sportsgulve er ideelle til sportshaller, der anvendes af større børn og unge fra omkring 7. klasse og op til voksne eliteidrætsudøvere. Sidst er der det kombielastiske sportsgulv, der dækker hele viften af sportsudøvere lige fra mindre børn op til eliteudøvere.

Nyt gulv eller gulvafslibning?

Sportsgulve kommer i mange forskellige slags materialer, både vinyl og træ. Både vinyl og træ er meget slidstærkt og vil leve op til kravene om et slidstærkt gulv. Trægulv har dog den fordel at afslibning af gulve bliver en mulighed i stedet for at skulle omlægge en sportshal med nyt gulv, kan gulvet slibes ned i stedet.

Similar Posts